מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן הנבטה: כשבוע (ניתן גם לקנות את הנבטים)
מצרכים:
לסלט:
מספר עלי כרוב אדום חתוכים דק (ניתן גם להשתמש בכרוב לבן)
1 גזר בינוני מגורד
1 קולורבי קטן מגורד
1 מלפפון חתוך לפרוסות דקות
חופן נבטי אלפלפא
חופן נבטים סיניים
חופן בוטנים טבעיים (לא קלויים, ללא הקליפה הקשה)
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה (אני ממליצה על רוטב סויה אורגני מופחת נתרן של חברת Imo)
1.5 כפות דבש (מי שלא אוכל דבש, יכול להשתמש בממתיק אחר כגון סילאן)
1.5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1.5 כפות שמן זית לפי הטעם
ג'ינג'ר חתוך לקוביות קטנטנות לפי הטעם
אופן ההנבטה: על הנבטת אלפלפא ונבטים סיניים, ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
מומלץ להשרות את הבוטנים במים כשעה לפני הכנת הסלט (אם שכחת להשרות אותם, ניתן להשרות אותם גם לכמה דקות בזמן הכנת הסלט) ולאחר ההשרייה להוריד את הקליפות הרכות של הבוטנים.
אופן ההכנה:
חותכים/מגרדים את הירקות השונים, מוסיפים להם את הנבטים והבוטנים ומערבבים.
מערבבים טוב את כל מרכיבי הרוטב, עד שהדבש מתמוסס בתוך שאר מרכיבי הרוטב.
מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה