שעועית מש מכילה סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, זרחן וויטמינים מקבוצת B. היא קלה יותר לעיכול משאר הקטניות.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה/י מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: מנה עיקרית אחת או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
מצרכים:
1/2 כוס שעועית מש
1-2 עגבניות חתוכות לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
שמן זית לפי הטעם – מומלץ בנדיבות
מיץ מלימון סחוט טרי לפי הטעם – מומלץ בנדיבות
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
משרים את שעועית המש במשך הלילה, לאחר ההשריה מסננים את המים, ומניחים את השעועית בכלי הנבטה או מסננת, ומנביטים ליום-יומיים (לא יותר מזה, כי הנבטוטים הופכים לנבטים ומקבלים טעם שונה, יותר דומיננטי ופחות מתאים לסלט זה שעיקרו הינו הנבטוטים), ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
מעבירים את הנבטוטים לקערת סלט, מוסיפים את העגבניה והחסה, מתבלים בשמן הזית, מיץ הלימון והמלח, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה