קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה דגן נטול גלוטן.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים.
נבטי אלפלפא עשירים מאד בסידן ובזרחן, מכילים גם ברזל, מנגן, אבץ, מגנזיום, אשלגן, ויטמינים (A, B2, B3, C, D), כלורופיל, חלבון איכותי (8 חומצות אמינו הכרחיות), נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. טובים במיוחד לסובלים מבעיות בעצמות (שברים, נקעים, אוסטיאופרוזיס וכד') וכן לבעיות של קרישת הדם. מומלץ לנשים מיניקות להגברת תנובת החלב. נבטי אלפלפא תורמים לשיפור פרופיל השומנים בדם ומחזקים את פעילות מערכת החסון.
קולורבי, הוא ירק ממין הכרוב במשפחת המצליבים. הוא דל בקלוריות אך מכיל ויטמינים רבים, במיוחד ויטמין C, ויטמינים B1, B2, B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת. הוא מומלץ לדיאטת הרזיה, קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף. מבחינה רפואית נחשב קולורבי למנקה דם וכליות ומכיל נוגדי חמצון הנחשבים כמסייעים במניעת סרטן, ובמיוחד סרטן השד והמעי הגס. בנוסף הוא מסייע בסילוק רעלים מהגוף כגון אלכוהול וסמים, מאזן רמות סוכר בדם ומשפר את זרימת הדם בגוף. ברפואה הסינית משתמשים בו להפסקת דימומים במעי הגס ולהקלת קשיים במתן שתן.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 15-20 דק'.
מצרכים:
1/4 כוס קינואה מונבטת / מבושלת
כוס נבטי אלפלפא
1 לפת קטן מגורד
1 גזר מגורד
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 פלפל רמירו אדום חתוך לקוביות
1 מלפפון חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
כף זרעי פשתן/זרעי צ'יה טחונים במטחנת קפה – אופציונלי, מוסיף לסלט ערכים גבוהים של אומגה 3.
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
אם משתמשים בקינואה מונבטת, שמים אותה כמו שהיא בקערת הסלט לאחר שעברו 24 שעות ההנבטה.
אם משתמשים בקינואה מבושלת, מטגנים את הקינואה בקצת שמן זית למשך כמה שניות, מוסיפים מים רותחים ומבשלים את הקינואה עד שהיא כמעט מוכנה, מכבים את האש, משאירים בסיר מכוסה כמה דקות עד שהיא מוכנה. כאשר הקינואה מוכנה, מעבירים אותה לכלי של הסלט כדי לאפשר לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
מוסיפים לקינואה את הירקות החתוכים, נבטי האלפלפא, זרעי הפשתן/צ'יה, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה