קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה דגן נטול גלוטן.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 5 דק'.
זמן אידוי: 10-15 דק'.
מצרכים:
1/2 כוס קינואה מונבטת ומאודה
1/4 כוס עדשים שחורים
בצל ירוק לפי הטעם
פטרוזיליה מסולסלת טרייה לפי הטעם
עלי נענע טריים לפני הטעם
שמן זית לפי הטעם
אופן ההנבטה: משרים את הקינואה למשך 3 שעות ומנביטים אותה במשך 24 שעות (במקרה זה זמן האידוי הנדרש הינו 10 דק'). ניתן גם לאדות את הקינואה ישירות לאחר השרייה של 3 שעות (במקרה זה זמן האידוי הנדרש הינו 15 דק').
את העדשים השחורים משרים למשך 8 שעות ומנביטים במשך יומיים-שלושה. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מאדים את הקינואה בהתאם לזמן האידוי שמפורט באופן ההנבטה. מוסיפים לקינואה את נבטוטי/נבטי העדשים, עשבי התיבול החתוכים (פטרוזיליה, בצל ירוק ונענע) ושמן זית, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה