קינואה מכילה חלבונים באיכות גבוהה ביותר הכוללים את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף. כמו כן, היא עשירה בסיבים תזונתיים, זרחן, ברזל ומגנזיום. קינואה הינה דגן נטול גלוטן.
עדשים מהווים מקור מצוין לסיבים מסיסים, סידן, ברזל, חלבון ופחממות. לעומת זאת, הם דלים בשומן ואינם מכילים כולסטרול. כדאי לשלב עם דגנים מלאים בכדי לקבל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה/י מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות: 1 מנה עיקרית או 2 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 15-20 דק'.
מצרכים:
1/4 כוס קינואה
1/4 כוס עדשים אדומים
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 פלפל רמירו אדום חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
חופן עלי בייבי חתוכים קטן
1 גזר מגורד
זיתים מגולענים וחתוכים לפי הטעם – אופציונלי
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההנבטה:
משרים את העדשים בקערה מלאה במים למשך הלילה. בבוקר מעבירים לצלחת הנבטה, שקית הנבטה או מסננת ושוטפים את העדשים. מקפידים לשטוף את העדשים לפחות פעמיים ביום.
ניתן לאכול עדשים אדומות, כבר אחרי הלילה שמשרים אותן, אך כדאי לחכות כיומיים, עד שהנבטים גדלים לכ 1/2 ס"מ.
אופן ההכנה:
מבשלים את הקינואה במים רותחים עד שהיא כמעט מוכנה, מכבים את האש, משאירים בסיר מכוסה כמה דקות עד שהיא מוכנה. כאשר הקינואה מוכנה, מעבירים אותה לכלי של הסלט כדי לאפשר לה להתקרר.
בזמן שהקינואה מתקררת לטמפרטורת החדר (כדי שלא תגרום לחימום הירקות), חותכים את הירקות לסלט, מוסיפים לירקות את העדשים, את הקינואה, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה