הכוסמת הינה דגן מלא אשר עשיר בחלבון מלא (המכיל את כל החומצות האמיניות הנדרשות לגוף), סיבים תזונתיים, אבץ וויטמינים מקבוצה B. כוסמת הינה בין הדגנים היחידים אשר לא מכילים גלוטן. לחצ/י על הקישור לפירוט היתרונות הבריאותיים של כוסמת מונבטת.
נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
קטניות, דגנים וזרעים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים/זרעים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים/זרעים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה או על משטח לח, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים. ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
מספר מנות: מנה אחת
זמן הכנה: 5 דק'.
זמן הנבטה: יום אחד
מצרכים:
1/4 כוס כוסמת מלאה
חופן אגוזי מלך
2 אגוזי ברזיל
צימוקים וחמוציות לפי הטעם
1 בננה (או פרי אחר)
3-4 תמרי מג'הול או זן אחר
1 פולי קקאו קלוף
קינמון לפי הטעם
חופן שקדים
כוס מים
אופן ההנבטה:
ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מניחים את הכוסמת, אגוזים, צימוקים, חמוציות ופירות חתוכים בקערה.
מערבבים בבלנדר את השקדים, המים, התמרים, פולי הקקאו והקינמון, עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את חלב השקדים לקערה ואוכלים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה