נבטים הינם קטניות, דגנים, גרעינים או זרעים שהוציאו שורש, גבעול ועלים בעקבות תהליך הנבטה מבוקר. ההנבטה מעוררת בצמח שפע אנזימים, הנחשבים למועילים בבניית רקמות שריר, בתפקוד הבלוטות ומערכת העיכול ובהגברת קצב שריפת השומנים; גורמת להכפלה במאות אחוזים של כמות הוויטמינים בקטניה/דגן/זרע/גרעין ומוסיפה ויטמנים נוספים כמו ויטמין C; נבטים מכילים את הערכים התזונתיים הגבוהים והמשובחים ביותר: חומצות אמינו (חומצות הכרחיות שהגוף אינו מסוגל לייצר בעצמו והן בדרך כלל זמינות במזונות מן החי), פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים וסיבים.
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: 10 דק'.
זמן הנבטה: בערך שבוע.
מצרכים:
1/3 חבילת אטריות אורז מלא אורגני של חברת השדה (או כ 80 גר' של כל חברה אחרת)
1 לפת חתוך לג'וליאנים (מקלות)
1 גזר חתוך לג'וליאנים
1 סלק חתוך לג'וליאנים
חופן נבטים סיניים (ניתן להנביט בבית משעועית מש או לרכוש בכל חנות מזון)
רוטב סויה לפי הטעם (אני ממליצה על רוטב סויה אורגני מופחת נתרן של חברת Imo)
אופן ההנבטה: ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים, מקפידים לערבב כל דקה כדי שלא ידבקו אחת לשניה. כשהן רכות, מעבירים למסננת ושוטפים אותן במים קרים עד שהן מתקררות.
חותכים את ירקות השורש לג'וליאנים בעזרת מנדולינה/קולפן ג'וליאנים/סכין חדה, מוסיפים לאטריות אורז, שמים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה