מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן בישול: כ 45 דק'.
זמן הנבטה: כשבוע (ניתן גם לקנות את הנבטים)
מצרכים:
לסלט:
1/4 כוס אורז מלא (מומלץ להשרות את האורז למשך הלילה, לפני הבישול)
1 גזר בינוני חתוך לפרוסות דקיקות
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות דקיקות
1 מלפפון חתוך לפרוסות דקיקות
1 אבוקדו חתוך לקוביות
חופן נבטי אלפלפא – אופציונלי
חופן נבטי חמניות – אופציונלי
1 אצת נורי חתוכה במספריים לרצועות דקיקות
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה (אני ממליצה על רוטב סויה אורגני מופחת נתרן של חברת Imo)
1.5 כפות דבש
1.5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1.5 כפות שמן זית לפי הטעם
ג'ינג'ר חתוך לקוביות קטנטנות לפי הטעם
אופן ההנבטה: על השריית דגנים (כגון אורז) והנבטת אלפלפא ונבטי חמניות, ראה/י מאמר נבטים והנבטה.
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז במשך כ 45 דק', עד שהוא רך ונותנים לו להתקרר.
בזמן שהאורז מתקרר, חותכים את הירקות השונים (את הגזר, פלפל ומלפפון מומלץ לפרוס לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה למטבח), מוסיפים את האבוקדו, נבטים ואצת הנורי ומערבבים.
מערבבים טוב את כל מרכיבי הרוטב, עד שהדבש מתמוסס בתוך שאר מרכיבי הרוטב.
מוסיפים את האורז לירקות, שופכים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה