אידוי הינה שיטת הבישול הבריאה ביותר והיא שומרת על תכולת המזון בצורה אופטימלית.
קטניות ודגנים שעברו הנבטה קלים יותר לעיכול ועשירים ביותר ויטמינים וסיבים תזונתיים. תהליך ההנבטה מתחיל מרגע שהקטניות/דגנים באים במגע עם מים. לאחר השריה במשך לילה, ניתן להשתמש בקטניות/דגנים או להמשיך בתהליך ההנבטה ע"י הנחתם בצלחת הנבטה, כאשר שומרים על לחות הקטניות/דגנים (ראה/י מאמר נבטים והנבטה).
מספר מנות:1 מנה עיקרית או 2-3 מנות תוספת.
זמן הכנה: 10 דק'.
זמן אידוי: שעה.
מצרכים:
1/3 כוס גרגירי חומוס
כ 10 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 פלפל רמירו אדום חתוך לקוביות
כמה עלי חסה חתוכים לרצועות
חופן עלי בייבי חתוכים קטן
1 גזר מגורד
זיתים מגולענים וחתוכים לפי הטעם – אופציונלי
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מים בטמפרטורת רתיחה
אופן ההכנה:
משרים את גרגירי החומוס בקערה מלאה במים לפחות למשך הלילה. מאדים את החומוסים בכלי אידוי כשעה, עד שהם רכים ומתמוססים בפה ונותנים להם להתקרר.
בזמן שגרגירי החומוס מתקררים לטמפרטורת החדר (כדי שלא יגרמו לחימום הירקות), חותכים את הירקות לסלט.
מוסיפים לירקות את גרגירי החומוס, שמן זית ולימון לפי הטעם, מערבבים ומגישים.
להדרכה, הכוונה ותמיכה אישית במעבר לתזונה צמחונית / טבעונית / רואו פוד Raw Food / תזונה יוגית ראה/י:
תזונה אחד על אחד וסדנאות בישול.
כתיבת תגובה